Op zaterdag 6 oktober wordt door de Stichting vrienden van molen De Duif voor de 10e keer De Boerenlanddag georganiseerd.

Alles staat die dag in het teken van het landleven. De vele tientallen kramen en bezienswaardigheden zijn door de marktmeesters met zorg geselecteerd.

De hele dag door zijn er demonstraties gepland van o.a. ganzen drijven (erfgoed Gelselaar), Sjaane Sjak (straattheater), het accordeon duo Annie en Marie en een mini dorsmachine met balenpers.

Vele oude ambachten, de Folkloregroep Nuwenspete en Jan mit de olde scheresliep (heeft u wat te slijpen breng het mee) zijn ook aanwezig.

Ook de oldtimer tractoren ontbreken dit jaar niet, rond 12.30u begint het defilé over de markt.

Voor onze jonge bezoekers komen Bert en Ernie en Bert met hun luchtballon, daarna kunnen ze koeien knuffelen en schaapjes aaien. Natuurlijk ontbreekt een springkussen niet.

Centraal op de markt, naast het podium waarop de diverse muzikale optredens plaatsvinden van De Tolzangers en de Keltische Keilers, zal een gezellig terras ingericht worden waar de bezoekers terecht kunnen voor o.a. koffie, frisdrank, bier, wijn, broodjes, hamburgers, saté, pannenkoeken en soep.

Voor jong en oud is er dus weer van alles te zien en te beleven. Molen De Duif is het stralende middelpunt van deze dag.

De Boerenlanddag wordt gehouden bij Molen de Duif aan de Molenweg 91 in Nunspeet en duurt van 9.00u tot 17.00u.

De toegang is € 2,00 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Betalende bezoekers mogen een briefje invullen en maken dan kans op een elektrische fiets van Stella! Aan het einde van de dag (rond 17.00u) wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het doel van De Boerenlanddag is om financiële middelen te genereren voor het onderhoudsfonds van de molen. Begin van dit jaar is er voor vele euro’s groot schilderwerk uitgevoerd.

Er is parkeergelegenheid in een weiland dichtbij de molen waar gratis geparkeerd kan worden, maar kom bij voorkeur met de fiets! Volg in alle gevallen de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Waarschuwing: auto’s die langs de toegangswegen rondom de molen parkeren riskeren een fikse boete en voor die auto’s is afsleepregeling van kracht.

 

Comments are closed.