Een van de bekende (toeristische) plekjes in de gemeente Nunspeet is Molen De Duif. Deze wordt tot op de dag van vandaag gebruikt om meel te maken. Rondom de molen worden regelmatig drukbezochte activiteiten georganiseerd, zoals kofferbakverkopen, de jaarlijkse  Lentedag, de Pompoenendag, de Boerenlanddag en de Midwintersnertwandeling. Ook is De Duif het startpunt van een […]

Lees verder

Een prachtige verrassende fietstocht van 55 km (eenvoudig qua lengte aan te  passen) door het noordoostelijk deel van de Veluwe: langs weiden, bossen, heide, zandverstuiving en monumenten!

Onderweg zijn er diverse attractieve rustpunten (o.a. een hapje/drankje, toilet, e-bike-oplaadpunt).

Er is een duidelijke routebeschrijving beschikbaar.

In de fietsroute zijn vier werkende korenmolens opgenomen, die allen te […]

Lees verder

Het Bestuur van de Stichting vrienden van molen De Duif ontving vanmiddag een gift van de Lionsclub uit Nunspeet.

De Lions helpen waar zij kunnen en niet alleen omdat het een van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is. Zij doen dat gewoon graag en op allerlei manieren.

Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen, om fondsen te werven […]

Lees verder

Elke laatste zaterdag van mei, juni, juli en augustus wordt er door Stichting vrienden van molen De Duif een kofferbakverkoop georganiseerd.

Hieraan deelnemen kan: de kosten bedragen voor particulieren € 10,00 per auto/standplaats, € 15,00 voor een busje en € 20,00 voor auto met aanhanger. Handelaren betalen € 35,00 voor een […]

Lees verder

Nadat 2 weken geleden de voorbereidende werkzaamheden al waren getroffen werd afgelopen zaterdag de vorig jaar in Putten ontdekte molensteen op een mooie plaats bij de molen teruggezet.

Voorzitter Klaas Pul had daarvoor een mooie RVS standaard gelast zodat de molensteen op een fraaie wijze gepresenteerd kan worden.

Bestuursleden […]

Lees verder