Op zaterdag 27 januari was molen De Duif het middelpunt van de 10e Midwintersnertwandeltocht.

De wandelaars konden op 5 afstanden starten (5km; 10km; 15km; 20km en 25km). De organisatie had mooie routes uitgezet richting het bosrijke Vierhouten. De deelnemers kwamen van heinde en verre naar Nunspeet toe.

Het werd een mooie winterdag met een (gevoels) […]

Lees verder

Traditiegetrouw organiseert de Stichting vrienden van molen De Duif op de laatste zaterdag van januari, dit jaar op zaterdag de 27e, de Midwintersnertwandeltocht. Dit jaar alweer voor de 10e keer!

De organisatie is er in geslaagd om ook deze editie weer mooie routes uit te zetten in de omgeving van Nunspeet. De lange afstanden lopen […]

Lees verder

Prettige feestdagen

On 20 december 2017 By

Het bestuur van Stichting vrienden van molen De Duif wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond 2018!

Lees verder

Vorige week was op Molen d’Admiraal te Amsterdam een feestelijke persbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd o.a. live geschakeld met onze vertegenwoordigers van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, Vereniging De Hollandsche Molen, Het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde en Het Gild Fryske Mounders die in Zuid-Korea zijn.

Zij waren daar aanwezig bij de bijeenkomst van het Intergouvernementele Comité […]

Lees verder

Je start de Midwintersnertwandeling bij de monumentale korenmolen de Duif aan de Molenweg in Nunspeet. De routes brengen je door Boswachterij Nunspeet. De langste routes gaan bovendien richting het pittoreske Veluwse dorp Vierhouten.

Boswachterij Nunspeet is eigenlijk de Veluwe in het klein. Het gebied heeft stuifzand, bossen vol knoestige bomen, heidevelden, spannende zandpaadjes, stille vennen […]

Lees verder