Prettige feestdagen

On 20 december 2017 By

Het bestuur van Stichting vrienden van molen De Duif wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond 2018!

Lees verder

Vorige week was op Molen d’Admiraal te Amsterdam een feestelijke persbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd o.a. live geschakeld met onze vertegenwoordigers van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, Vereniging De Hollandsche Molen, Het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde en Het Gild Fryske Mounders die in Zuid-Korea zijn.

Zij waren daar aanwezig bij de bijeenkomst van het Intergouvernementele Comité […]

Lees verder

Je start de Midwintersnertwandeling bij de monumentale korenmolen de Duif aan de Molenweg in Nunspeet. De routes brengen je door Boswachterij Nunspeet. De langste routes gaan bovendien richting het pittoreske Veluwse dorp Vierhouten.

Boswachterij Nunspeet is eigenlijk de Veluwe in het klein. Het gebied heeft stuifzand, bossen vol knoestige bomen, heidevelden, spannende zandpaadjes, stille vennen […]

Lees verder

Zaterdagmorgen 25 november 2017 hebben de molenaars een cursus gehad hoe je moet werken met een valbeveiliging.

De nieuw aangeschafte valbeveiliging werd uitgelegd door Alex ter Wolde van Skysafe  tevens leverancier van de valbeveiliging.

De uitleg betrof het bevestigen van het val touw boven in de molen, en hoe je de valbeveiliging aan het val […]

Lees verder

Vandaag ontving mevr. Marry van ’t Goor de 2e prijs, een Boerenlandpakket, van de verloting tijdens De Boerenlanddag.

We zijn nog steeds op zoek naar de winnaar van Het Bier- of Wijnpakket dat viel op lotnummer 217. U kunt zich melden bij De Landwinkel (onder de molen).

 

Lees verder