We moesten er door de coronacrisis even op wachten, maar op zaterdag 1 oktober kan iedereen weer volop plezier hebben op de traditionele Boerenlanddag in Nunspeet. Aan de voet van de net gerestaureerde Molen de Duif is er voor jong en oud veel te beleven.

Nostalgische markt
De basis voor de Boerenlanddag vormt de […]

Lees verder

Op 1 oktober organiseren de vrienden van molen De Duif voor de 12e keer de BOERENLANDDAG.

De vrienden zijn er weer in geslaagd om een gevarieerd aanbod aan te bieden.

De toegang bedraagt € 2,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree).

Parkeren is gratis

Kijk op onderstaande flyer wat u kunt verwachten.

[…]

Lees verder

Zaterdag 10 september is het Nationale Monumentendag. Een mooie dag om de prachtig gerestaureerde Molen de Duif officieel weer in gebruik te nemen. Om 11.00 uur “opent” wethouder Jaap Groothuis de fraaie korenmolen aan de Molenweg in Nunspeet. De vrijwilligers van Stichting Vrienden van Molen de Duif bakken weer hun befaamde oliebollen.

Aansluitend aan de […]

Lees verder

Op zaterdag 30 juli organiseert de Stichting Vrienden van Molen de Duif weer een kofferbakverkoop naast Molen de Duif in Nunspeet. Iedereen is tussen 09.00 uur en 15.00 uur van harte welkom om aan de voet van de gerenoveerde molen te komen rondsnuffelen. Tevens een mooie gelegenheid om de nieuwe kap en wieken van De […]

Lees verder

Onder grote belangstelling is gisteren de volledig gerestaureerde kap teruggeplaatst op Molen de Duif.

Morgen, woensdag 6 juli, om ca. 07.15 uur, worden de roeden/wieken weer bevestigd.

Vroege vogels zijn uiteraard welkom om te komen kijken!

Lees verder

De molenbouwer en de schilder zijn hun werkzaamheden aan molen de Duif aan het afronden. We hebben daarom twee belangrijke data doorgekregen!

Maandag 4 juli om ca. 10.00 wordt de kap teruggeplaatst.

Woensdag 6 juli worden de roeden geplaatst.

Uiteraard bent u van harte welkom om op veilige afstand de werkzaamheden te komen bekijken.

[…]

Lees verder

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement met ongeveer 100 enthousiaste deelnemers, een fraaie lokatie om te pauzeren (Tuinn in Oosterwolde) en heerlijk fietsweer.

En gelukkig vielen onze koffie en gehaktballen ook weer in de smaak!

Deelnemers en vrijwilligers bedankt!

Lees verder

Op zaterdag 25 juni organiseert de Stichting Vrienden van Molen de Duif weer de jaarlijkse Midzomerfietstocht. Er zijn drie verschillende routes om uit te kiezen en we hebben dit jaar een bijzonder mooi rustpunt. De opbrengst van de Midzomerfietstocht komt ten goede aan de renovatie van de molen.

Er zijn drie routes om uit te […]

Lees verder

We moesten er een paar jaar op wachten, maar eindelijk staat er weer een kofferbakverkoop op de evenementenkalender van Stichting Vrienden van Molen de Duif in Nunspeet. Op zaterdag 28 mei is iedereen van 09.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom om aan de voet van de molen te komen rondsnuffelen.

Rondom molen De […]

Lees verder

De oliebollenbakkers van Molen de Duif in Nunspeet bakken op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april weer overheerlijke oliebollen. De verkoopopbrengst komt ten goede komt aan de renovatie van de molen, die inmiddels in volle gang is.  

Eind maart is de grote renovatie begonnen met de ontmanteling van de molen. De wieken en […]

Lees verder