De oliebollenbakkers van Molen de Duif in Nunspeet bakken op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april weer overheerlijke oliebollen. De verkoopopbrengst komt ten goede komt aan de renovatie van de molen, die inmiddels in volle gang is.  

Eind maart is de grote renovatie begonnen met de ontmanteling van de molen. De wieken en roeden zijn eerst verwijderd en een dag later is de kap van de molen getakeld, waardoor de molen nu een kaal aanzicht heeft.
Gelukkig wordt achter de schermen ook al weer voortgang geboekt met de opbouw. De nieuwe molenroeden, de basis van de wieken, liggen al in de werkplaats van de molenbouwer. Naast de molen is de molenbouwer bezig met de opbouw van de kap, bijzonder om eens te bekijken!

De renovatie is een heel specialistisch en daardoor duur project. Met de verkoop van de oliebollen hoopt de Stichting Vrienden van Molen de Duif extra geld voor het onderhoudsfonds van de molen in te zamelen.

De verkoop van de oliebollen vindt plaats op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april tussen 9.30 uur en 17.00 uur vanuit onze kraam naast de molen aan de Molenweg 91 te Nunspeet. Een zak met 10 oliebollen kost € 9,50 en een losse oliebol € 1,00 per stuk.

 

 

Comments are closed.