Zaterdag 10 september is het Nationale Monumentendag. Een mooie dag om de prachtig gerestaureerde Molen de Duif officieel weer in gebruik te nemen. Om 11.00 uur “opent” wethouder Jaap Groothuis de fraaie korenmolen aan de Molenweg in Nunspeet. De vrijwilligers van Stichting Vrienden van Molen de Duif bakken weer hun befaamde oliebollen.

Aansluitend aan de officiële opening (van 11.30 tot 15.00 uur) worden er korte rondleidingen gehouden in Molen de Duif onder leiding van de vrijwillige molenaars (beperkt aantal bezoekers per keer vanwege de ruimte). Voor de jeugd is er een springkussen aanwezig.

Vanwege de grote vraag gaan we weer onze overheerlijke oliebollen bakken. Een oliebol kost € 1,00 per stuk. Voor een zak van 10 oliebollen vragen we € 9,00.

De verkoop van de oliebollen start om 9.00 uur en eindigt rond 16.30 uur.  

U kunt ook vanaf het gezellige terras onder het genot van een kop koffie de molen bewonderen. De opbrengst van de oliebollen en de catering wordt gebruikt om de kas van het onderhoudsfonds weer aan te vullen voor toekomstig onderhoud.

De Stichting Vrienden van Molen De Duif levert een behoorlijke bijdrage aan de restauratie die net achter de rug is. Ze kunnen dat niet zonder uw hulp en zoeken dan ook nieuwe donateurs. Voor slechts € 12,50 per jaar helpt u mee aan de instandhouding van Molen De Duif. Op de Monumentendag hebben we aanmeldformulieren klaar liggen.  

 

 

Comments are closed.