We moesten er door de coronacrisis even op wachten, maar op zaterdag 1 oktober kan iedereen weer volop plezier hebben op de traditionele Boerenlanddag in Nunspeet. Aan de voet van de net gerestaureerde Molen de Duif is er voor jong en oud veel te beleven.

Nostalgische markt
De basis voor de Boerenlanddag vormt de nostalgische markt met ca. 90 kramen. Op de markt zijn vele oude ambachten te bewonderen, zoals een stoelenmatter, een leerbewerker, een visrokerij en een pottenbakker waar kinderen kunnen helpen. Een nostalgische fotograaf zet u met een ouderwetse fotocamera graag op de kiek. Ook de valkenier is dit jaar weer aanwezig met zijn prachtige roofvogels.

Zang, dans en straattheater
Er is volop ruimte voor amusement in deze 12e editie van de Boerenlanddag. Er zijn optredens van hoornblazers, er loopt een koor rond op het terrein en een klompendansgroep zet haar beste beentje voor gedurende de dag. Ook de naar Nunspeet geëmigreerde Truus maakt haar opwachting op de markt en zal daar voor de nodige opschudding zorgen met haar straattheater. Kortom er is dus genoeg te beleven!

Kinderen kunnen genieten
De Stichting Vrienden van Molen de Duif heeft dit jaar extra veel georganiseerd voor de jongere bezoekers. Ze kunnen rondrijden in op afstand bestuurde mini vrachtwagen, schapen aaien en koetjes knuffelen, houten tolletjes draaien, de pottenbakker helpen, glas graveren en een eigen schilderij maken. Uiteraard is er ook een springkussen aanwezig.

Oldtimer tractoren
Een kleine 60 oldtimer tractoren staan opgesteld en kunnen van dichtbij bekeken worden. Rond 12.30 uur zullen zij stapvoets in een defilé over de markt rijden om vervolgens een route door Nunspeet te rijden. Daarna zijn ze weer in al hun pracht naast de molen te bewonderen.
Molen de Duif is ook open, de molenaars staan paraat om uw vragen te beantwoorden.

Oliebollen en catering
De Stichting Vrienden van Molen de Duif verzorgt zoals altijd de catering. Kom op het terras genieten van een kopje koffie of een biertje en eet gezellig een broodje hamburger, gehaktbal of knakworst. Op veler verzoek bakken de Vrienden ook de hele dag hun befaamde oliebollen.

Win een e-bike
De toegangsprijs is € 2,50, kinderen tm 12 jaar mogen gratis naar binnen. De opbrengst van de dag komt volledig ten goede aan het onderhoudsfonds van Molen de Duif.

Iedere betalende bezoeker ontvangt een bon welke ingevuld ingeleverd kan worden. U doet dan automatisch mee met de verloting van een Gazelle E-bike, die door rijwielzaak Geniet van Fietsen in Nunspeet ter beschikking is gesteld. Redenen te over om zaterdag naar de Boerenlanddag te komen!

 

Comments are closed.