Het Gilde voor Vrijwillig Molenaars bestaat dit jaar 50 jaar, dus reden voor een feestje. Daarom openen ruim 150 molens in Gelderland op zaterdag 26 november hun deuren. Ook de molenaars van Molen de Duif in Nunspeet ontvangen u met open armen op deze feestelijke dag.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is Molen de Duif, voor jong en oud, gratis te bezoeken! Bezoekers kunnen van de kundige molenaars een rondleiding krijgen met enthousiaste uitleg over het levende monument. U kunt dan ook meteen zien hoe prachtig de molen eerder dit jaar gerestaureerd is. Met een gunstige wind ziet u ook hoe de molenaars graan tot meel vermalen, dat vervolgens gebruikt kan worden om brood of koek mee te bakken.

Lekkere pannenkoeken

De molenaars van Molen de Duif maken ook regelmatig het befaamde Nunspeetse pannenkoekenmeel. Bent u nieuwsgierig hoe de pannenkoeken smaken die met eigen meel gemaakt zijn? Kom dan zaterdag 26 november langs bij Molende Duif om een pannenkoek te proeven. Uiteraard kunt u het pannenkoekenmeel ook ter plaatse kopen.

Interesse in het werk van de molenaar?

Wilt u meer weten over Molen de Duif of heeft u misschien zelfs interesse om in de toekomst als vrijwilliger rondleidingen te geven of de molenaars op een andere wijze te assisteren? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend praatje. Een paar uur meelopen met een ervaren molenaar behoort in overleg tot de mogelijkheden.

 

 

Comments are closed.